Deventer - Elburg
3 juli 2025 - Elburg, Nederland
Woensdag 2 juli was Albert al vroeg uit de veren en bijtijds waren we al weer de IJssel op. Heerlijk zo'n briesje tijdens het varen, is anders ook niet te doen met die hitte. Dat vinden ook de koeien die we zien staan en zelfs liggend in de IJssel bij Terwolde.
Toch lekker, een weiland aan het water met een paar wilgen voor de schaduw, dat zou toch een must zijn voor elke koe, "leven als een koe in Frankrijk". Onderweg nog een paar keer voorbij gevaren door joekels van binnenvaartschepen.
Het zijn er vast niet meer zoveel als eerder bedacht ik me, ff googelen, verkeerd gedacht, er was een toename vooral van containers en bulkgoederen las ik.. tja
Zachtjes varend langs Olst en Wijhe, op weg naar Zwolle om in de binnenhaven te vertoeven, Paul en Ellen komen dan dekborrelzitten, gezellig.... maar we komen Zwolle niet in, nee niet als ongewenste vreemdelingen, de Spooldersluis is in onderhoud tot eind juli, nog even dichtbij gecheckt, maar mannen met van die mooie gele helmen en oranje jackjes zeiden: Ie kunt dr niet deur, ie mut een heel ende umvaren voorbie Kamp'n. Nou dat was dan mooi balen. Neef en nicht bericht dat het dekzitten niet gebeurt vanavond. Toch maar door naar Kampen om te kijken of daar een plek is om aan wal te gaan. Uiteindelijk in de Buitenhaven een plaats gevonden. Blij dat we voor het mogelijk zware op komst (onweer en harde windvlagen) binnengaats lagen.
Een verfrissende bui was het in de middag, en 's nachts toch nog behoorlijk wat wind. Alles heel gebleven en donderdag was het een heerlijke temperatuur, wat een verademing. Nog wat gefietst door en om IJsselmuiden en Kampen en rond de klok van twaalven weer de IJssel op.
Nog een klein stukje, want net na Kampen varen we rechtsaf het Reevediep op.
Dit is een relatief nieuwe verbinding richting het Drontermeer, het is een hoogwatergeul om bij extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel af te voeren. En natuurlijk voor de pleziervaart om door te tjoekeren naar Elburg zoals wij. De watervogels vinden het ook een geweldig gebied. Er waren twee sluizen, waarvan de deuren dicht en weer open gingen... echt maar een paar decimeter verschil, daar gingen we weer. We liggen nu net buiten Elburg, netjes in de rij, echt alles ligt vol. Nog even het stadje in gefietst, gezellige drukte. Weer gekookt op de boot, dat was de afgelopen dagen echt niet te doen

Mooie foto's !!